VBA Event

VBA zakenuurtje bij Info Centrum Almere

Op een locatie in hartje centrum vond deze keer het VBA zakenuurtje plaats bij Info Centrum Almere. Een locatie vol met mooie schetsen aan de muur en informatieborden met van het toekomstbeeld van Almere
Deel VBA zakenuurtje bij Info Centrum Almere via:

Ben jij er volgende keer ook bij?

We zijn op 30 mei zijn we te gast bij NorthC
VBA zakenuurtje bij Info Centrum Almere

Op een locatie in hartje centrum vond deze keer het VBA zakenuurtje plaats bij Info Centrum Almere. Een locatie vol met mooie schetsen aan de muur en informatieborden met van het toekomstbeeld van Almere. Na een warm welkom door VBA directeur Irene Medema nam wethouder Maaike Veeningen de microfoon over. Belangrijkste boodschap was wel dat ze vertelde dat Gemeente Almere van het rijk geld gekregen heeft om te werken aan het versterken van het hoger onderwijs. Dat kunnen we als VBA uiteraard alleen maar toejuichen, want hoe meer studenten de stad trekt, hoe levendiger hij wordt. Én ook niet onbelangrijk, hoe meer de studenten het naar hun zin hebben in onze stad, hoe groter de kans dat ze ‘blijven hangen’ en hun opgedane kennis in ‘ons’ bedrijfsleven willen steken.

Vervolgens nam Danny Louwerse, programma directeur Almere Centrum, het woord, ondersteund met een prachtige presentatie van de plannen voor de stad. Hoe kunnen we de binnenstad versterken en levendiger maken? Hij vertelde over de ontwikkelingen van vandaag, van morgen (tot 2030) en van overmorgen (tot 2040). Key is om meer reuring in het centrum te creëren en dat gaat gebeuren door onder andere meer voorzieningen, meer woningen, meer groen, maar ook door andere functies van de stad. Met als doel dat Almere op verschillende momenten van de dag verschillende functies heeft en dat een verscheidenheid aan doelgroepen kan genieten van deze diversiteit aan invulling.

Wij bedanken Gemeente Almere voor hun gastvrijheid en hun kijkje in de toekomst en zien iedereen graag op 30 mei bij NorthC Datacenters Nederland voor het volgende zakenuurtje cq ALV.

Foto’s: Irene, Sandra, Kimberley