Nieuws

Zoeken
Nieuws - Sorteren
img 6019
22september

Wat te doen aan de schaarste op de arbeidsmarkt

Er is sprake van schaarste op de arbeidsmarkt. Met als gevolg dat er minder geproduceerd kan worden. Taco van der Meer geeft, als bestuurslid van de VBA, als ondernemer en als voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Almere zijn visie hierop.

Lees verder
e99c33d8 dd0b 4883 8014 d00b57c118d2
21september

Raad van Advies en bestuur hebben zinvolle en stimulerende bespreking

Dinsdag 19 september kwam de Raad van Advies van de VBA met het VBA bestuur samen bij Restaurant Bakboord om de huidige positie van de VBA en haar toekomst te bespreken.

Lees verder
img 5869
4september

VBA in de uitzending bij EASY 95.5 FM

Irene Medema vertelt over de toekomstplannen van de VBA, zichtbaarheid in de regio en je onderscheiden van andere netwerkclubs.

Lees verder
ovhj uitreiking 2023
1september

Meld je snel aan voor Ondernemer van het Jaar verkiezing

Ben jij of ken jij die startende ondernemer met lef en doorzettingsvermogen? Of heb je een (klein of midden-groot) bedrijf dat innovatief, onderscheidend, duurzaam en maatschappelijk betrokken is? Meld je uiterlijk 17 september aan voor de verkiezing van Ondernemer van het Jaar 2023-2024!

Lees verder
scherm­afbeelding 2023 09 01 om 09.50.54
29augustus

Samenwerking VBA en UP Almere in mentorenprogramma voor startups

VBA en Up Almere zijn een samenwerking gestart om de mentorenpool uit te breiden en startups of scale ups hiermee te laten groeien.
Debby Kruit en Irene Medema waren hier over in gesprek in de studio bij Omroep Flevoland.

Lees verder
logo zelfstandigen loket
16augustus

Belastingdienst en de corona-betalingsregeling

Heeft u tijdens de coronacrisis van de Belastingdienst het bijzonder uitstel van betaling gekregen en hierover een betalingsregeling met de Belastingdienst afgesproken, maar het lukt niet om hieraan te voldoen? Dan kan deze informatie voor u van belang zijn.

Lees verder
45cad308 be4d 427e b6f7 a2de8ec86795
27juli

Vakantieperiode: de stekker eruit of blijf je aan staan?

De officiële zomervakantie is inmiddels in alle regio’s begonnen.
Voor Irene Medema een periode om terug te kijken op een druk maar inspirerend half jaar waarin ze als nieuwe VBA-directeur veel nieuwe contacten heeft opgedaan en bij veel verschillende events en besprekingen aanwezig is geweest. Daarnaast heeft ze (samen met de andere bestuursleden) nieuwe plannen gemaakt voor de VBA.

Lees verder
de kapitein
17juli

Onbehoorlijk bestuur?

Er is nogal wat, terechte, commotie over de gang van zaken rondom de Watersportvereniging Noorderplassen West en de ondernemer die het horecapaviljoen de Kaptein, met buurtfunctie, en de botenverhuur runt. Zowel de betrokkenen, de buurtbewoners, de Vereniging Bedrijfskring Almere en de vrijwel voltallige gemeenteraad hebben voor het nodige tumult gezorgd om te zorgen dat deze voorzieningen kunnen blijven bestaan.

Lees verder
dc9900d9 ac15 4327 95eb b9f919a8c6c2
12juli

Er komen weer meer dan 1000 goed opgeleide vakmensen beschikbaar

Er komen heel veel, meer dan 1000, goed opgeleide vakmensen beschikbaar. Een kans voor jouw bedrijf om nieuwe kennis binnen te halen en Almeerse jongeren een kans te bieden.

Lees verder
eef warmte 6681 ©fotostudiowierd
7juli

Provincie Flevoland en EEF ondersteunen gemeenten en waterschap bij warmtetransitie

Met het mogelijk maken van meer activiteiten vanuit EEF wil de provincie Flevoland de warmtetransitie versnellen. Het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) gaat - namens de provincie - Flevolandse gemeenten en het waterschap ondersteunen bij de overgang naar aardgasvrij wonen en werken. Samen met de lokale overheden gaat EEF op zoek naar samenwerking en slimme oplossingen.

Lees verder
zonsondergang ijsselmeer
3juli

Nieuwe regelingen subsidies voor circulair ondernemen

Graag wijzen we onze leden op de nieuwe regelingen aangaande subsidies voor circulair ondernemen die sinds kort gelden. Er zijn namelijk 2 nieuwe regelingen geopend, waarvoor MKB’ers terecht kunnen bij Horizon:

Lees verder
img 4608
28juni

Ondernemersvereniging VBA staat achter eigenaar De Kapitein

De VBA staat volledig achter ondernemer Kevin van Drumpt, de uitbater van De Kapitein in Noorderplassen. De gemeente heeft de huur van het horecaetablissement met steigers opgezegd omdat er een nieuwe jachthaven moet komen. De ontdane Van Drumpt wil het terrein kopen, maar de gemeente wil de locatie met een tenderprocedure opnieuw in de markt zetten, omdat dat juridisch verplicht zou zijn.

Lees verder