Nieuws

digilab afbeelding voor challenge invite
15juli

Master Challenge

Geef jouw bedrijf een boost door deel te nemen aan onze unieke challenge! Laat een team van enthousiaste software development studenten tussen de 100 en 300 uur werken aan jouw website of webapplicatie.

Lees verder
afbeelding van whatsapp op 2024 07 15 om 21.24.10 ccca0706
15juli

VBA Stageprijs krijgt nieuwe stijl

Al jaren kent de VBA de stageprijs toe aan de beste stagebedrijven in de profit én non-profit sector. Ook dit jaar reiken we weer een prijs uit. Maar omdat het niet alleen gaat om de beste stagebegeleiding maar het meeromvattend is, zijn we op zoek naar een naam die meer passend is.

Lees verder
beelden toeristen almere
12juli

VBA trekt aan de bel bij gemeenteraad en fracties van gemeente Almere

Het ziet er naar uit dat de diverse belastingverhogingen de gaten in de begroting moeten dichten. Ondernemers in de diverse sectoren worden hierdoor extra geraakt en de aantrekkelijkheid en groei voor het toerisme en bezoekers aan Almere komt extra onder druk!

Lees verder
2024 04 30 vba zakenuurtje price webres 7788
8juli

Kennisoverdracht via Hip en Experttafel

Met het oog op de professionalisering van de VBA, de ontwikkeling van het Almeerse bedrijfsleven én de urgentie van het delen van kennis, heeft VBA tien speerpunten in het leven geroepen in de vorm van ‘Experttafel’, waarbij ook samenwerking in de HIP een rol speelt. Bij de Experttafel brengen, halen en delen bedrijven kennis.

Lees verder
logoeef2023 web
27juni

Thermen la Mer heeft weer grip op energierekening

Een energierekening die vanwege het stijgen van de gasprijzen enorm opliep. Het was de realiteit voor saunabedrijf Thermen La Mer in Almere.

Lees verder
logoeef2023 web
27juni

Energie besparen? Neem contact op met EEF

Nelleke Kleinleugenmors is relatiemanager van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Ze staat in nauw contact met bedrijven en organisaties in de gemeente Zeewolde en Almere.

Lees verder
logoeef2023 web
27juni

Opti-Label bespaarde dankzij slimme meters

‘Meten is weten!’, lacht Erik Gozefoort, productiemanager van Opti-Label in Almere.

Lees verder
dsc06600
26juni

VBA participeert in initiatief ‘Circulair & Digitaal’, dé inspiratiebron voor het MKB

Maryke Visser, een van de kwartiermakers van Circulair en Digitaal denken, leren en doen, vertelt over haar betrokkenheid bij dit initiatief en de samenwerking van de VBA daarin.

Lees verder
vba bestuur8447
26juni

Onderwijs en bedrijfsleven bundelen krachten in snel veranderende wereld

Voor VBAtotZ interviewden wij VBA bestuurslid Mark Vlasblom over de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Lees het hele interview hieronder.

Lees verder
roc lelystad
18juni

ROC heeft groen licht voor start samenwerking ‘Kwalificeren in de Logistiek’

De logistieke sector in Flevoland heeft de afgelopen tien jaar een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor wordt verwacht dat de komende vijf jaar zeker 6.000 vacatures ontstaan, terwijl er nu al sprake is van een personeelstekort. Daar moet op geanticipeerd worden.

Lees verder
almere 50 jaar
18juni

In 2026 bestaat Almere 50 jaar

Vind je dat we dit samen moeten vieren? Denk mee en help Gemeente Almere door hierover een paar korte vragen te beantwoorden.

Lees verder
bounty 20 jaar jubileum
10juni

Zeilschip Bounty viert 20-jarig jubileum

Zeilschip Bounty viert met trots haar 20-jarig jubileum. Twintig jaar geleden werd dit prachtige schip omgebouwd van viskotter naar brigantijn, en sindsdien heeft het talloze avonturiers de binnenwateren laten verkennen en onvergetelijke herinneringen gecreëerd. Met haar unieke mix van historische charme en modern comfort, nodigt de Bounty iedereen uit om mee te vieren.

Lees verder