VBA Event

VBA houdt ALV bij NorthC

Dinsdag 30 mei vond de ALV van de VBA plaats. Dit keer bij NorthC, datacenter op de Sallandsekant. Hier vindt u er een kort verslag van.
Deel VBA houdt ALV bij NorthC via:

Wil je er de volgende keer ook bij zijn?

Word lid van de VBA!
VBA een ‘financieel gezonde club’

Na een welkomstwoord van Voorzitter Kimberley Valentien vertelt Salah Assalhi als penningmeester o.a. over dat de VBA een ‘financieel gezonde club’ is en de intentie heeft om komend jaar meer te besteden aan zaken die op een bepaalde manier zichtbaarder zijn voor leden. Daarnaast hebben twee nieuwe leden zich aangemeld voor de kascommissie: Michael Keckeis en Herbert Prins.

Afscheid Bert-Jan

We hebben afscheid genomen van Bert-Jan van der Woude, die inmiddels al weer 3 jaar bestuurslid was en zijn spaarzame tijd nu op andere manieren gaat invullen. Dank Bert-Jan voor al je tomeloze inzet.

Kennis is voorsprong en aankondiging nieuwe website

Directeur Irene Medema benadrukte haar visie ‘Kennis is voorsprong’. Daarmee doelde ze onder andere op de vele kennismakingen en gesprekken met leden die bijdragen aan het verbeteren van de VBA, een nieuwe website met CRM systeem waarbij we meer inzicht krijgen in de interesses van leden en het samenwerken met andere partijen en het beter plannen van events zodat zelfde soort events niet vlakbij elkaar gepland worden.

Bedrijventerreinen en parkmanagement

Kimberley sprak namens de verhinderde Henk Smeeman over de bedrijventerreinen en parkmanagement. Een onderwerp dat enkele zeer interessante discussies op gang bracht. Ze benadrukte dat de VBA bezig is met het zetten van eerste stappen om de wensen van bedrijven per terrein in kaart te brengen. Dit in samenwerking met de SBBA.

Presentatie NorthC

Na de ALV kregen we een presentatie van Johan Bakker van NorthC. Johan omschreef het datacenter als een soort hotel voor data van verschillende klanten. Met grote servers bedienen ze een groot aantal klanten. Grote koelinstallaties in het pand zorgen ervoor dat de servers op temperatuur blijven. Voor de koeling gebruiken ze groene energie van windmolens, maar wist je dat ze met de warmte die zij ‘over heb en’ wel 3.000!!! huizen van het gas af kunnen krijgen? Reden voor directeur Irene om hier gelijk op aan te haken en dit als actiepunt op haar lijst te zetten om dit als VBA en NorthC samen te verkennen en wellicht kunnen oppakken als kans. Na een interessante rondleiding langs de koelmachines en servers was het tijd voor een gezellige zeer goed verzorgde borrel en om na te praten over de middag.

Hier een kleine impressie met foto’s, tijdens de rondleidingen mocht er helaas niet gefotografeerd worden. De fotocredits zijn geheel voor Marco ter Beek van Marco ter Beek Photography.