VBA Event

VBA SummerBreak Party wint aan populariteit

Elkaar beter leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten én samen de uitdaging aangaan. Dat is waar de VBA SummerBreak Party om draait. Maar liefst 14 teams zijn vrijdag 14 juli met elkaar de strijd aangegaan om de felbegeerde beker van het beachvolleybaltoernooi te bemachtigen. De Vereniging Bedrijfskring Almere trapt met dit evenement jaarlijks de zomer af. Het festijn groeit snel. Het aantal teams is bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en aan de aansluitende barbecue nemen zo’n 130 mensen deel.
Deel VBA SummerBreak Party wint aan populariteit via:

Wil je er volgens jaar ook bij zijn?

Noteer dan alvast 12 juli 2024 in je agenda.
Beachvolleybaltoernooi en barbecue is een succesformule

Met de voeten in het zand en vrolijke outfits slaan beachvolleyballers op het Almeerderstrand fanatiek de bal over en weer. Vanaf de zijlijn klinken aanmoedigingen als “Lekker bezig. Geweldige bal hoor.” Ook de spelers moedigen elkaar enthousiast aan. “Kom op. Je kan het.”

De reacties op het toernooi en de aansluitende barbecue bij het Regatta Center Muiderzand zijn onverdeeld positief. Anne Kien van de VBA-evenementencommissie: “In deze setting leer je elkaar op een andere manier kennen en ontmoet je nieuwe mensen. Iedereen kan meedoen, ongeacht of je een ondernemer of VBA-lid bent. Er ontstaan mooie nieuwe verbindingen.”

Op een leuke manier je netwerk uitbreiden

Een goed voorbeeld van zo’n verbinding is het team De Mammoets, dat niet volledig bestaat uit collega’s van TSR AV. Jesse Terpstra legt uit: “We hebben ons team samengesteld met mensen uit ons netwerk. Ik vind het heel leuk om op die manier met andere ondernemers in gesprek te komen.”

Wie geen eigen team heeft, doet mee in het team Los Zand. Carina Graman van Stad & Natuur speelt in dit team en behaalt veel overwinningen. “We zijn wel goed geholpen, hoor”, lacht ze. “Omdat we een tekort aan spelers hadden, hebben beachvolleyballers uit andere teams sportief met ons meegedaan. Hierdoor heb ik veel mensen ontmoet en een gezellige middag gehad.”

Roger Richel van der Sar van ZWS Incasso is een van de helpers in het team Los Zand. Hij geeft de voorkeur aan sportieve netwerkbijeenkomsten. “Ik houd van sport en ik ben ook wel een beetje fanatiek. Door gezellig met elkaar te kletsen breid je ook nog eens je netwerk uit.”

Hatseflatse gaat er met de winst vandoor

Het team Hatseflatse, gesponsord door Cinnovate, gaat er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor. Huib van Meerten is het eens met Roger. “Je maakt tijdens een sportief evenement en een barbecue heel makkelijk contact. Vorig jaar zat ik toevallig in een team met iemand die video’s maakt. Haar verhaal is in mijn hoofd blijven hangen. Nu zag ik haar weer en ben ik gelijk naar haar toe gestapt.”

Burgemeester Hein van der Loo overhandigt het team Hatseflatse een grote beker. Ze hebben geen enkele wedstrijd verloren. “Maar meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen”, benadrukt hij. De burgemeester belooft volgend jaar ook mee te beachvolleyballen.

Wil je er dan ook bij zijn? Noteer dan alvast 12 juli 2024 in je agenda. Anne Kien: “Voor nu wensen we iedereen een hele fijne vakantie.”

 

Bekijk hieronder een selectie van de foto’s. Benieuwd naar alle foto’s, klik op deze link. 

Terugblik op Summerbreak 2023