VBA Event

Inspirerend Zakenuurtje bij PRICE Circulair

Dinsdag 30 april waren Almeerse ondernemers te gast bij Price Circulair, hét circulaire actielab voor Flevolandse doeners gevestigd op het voormalig Floriadeterrein. Een inspirerend zakenuurtje waar bezoekers konden luisteren, voelen en proeven.
Deel Inspirerend Zakenuurtje bij PRICE Circulair via:

Wil je er de volgende keer ook bij zijn?

Word lid van de VBA!

Dinsdagavond 30 april waren Almeerse ondernemers tijdens het VBA Zakenuurtje te gast bij Price Circulair, hét circulaire actielab voor Flevolandse doeners gevestigd op het voormalig Floriadeterrein. Eva de Snoo vertelde de aanwezigen dat het ‘Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie’ samen met partners innovaties aanjaagt op gebied van circulariteit en duurzaamheid. Ze brengen partijen samen en denken mee over uitdagingen die voor ons liggen. Van de tekentafel tot aan het prototype: samen gaan ze op zoek naar antwoorden.

De vraagstukken die opkomen, zetten ze om in challenges. Binnen de challenges is er volop ruimte voor testen en experimenteren, verbeteren en opschalen, vallen en weer opstaan. Zo zullen er bijvoorbeeld de komende jaren veel huizen bijgebouwd worden in Almere. Hoe kunnen deze huizen duurzamer worden. Hoe kan je bouwen met materialen die eenvoudig voorhanden zijn of restmaterialen die anders weggegooid zouden worden?

Lokale ondernemers

PRICE werkt veel met lokale ondernemers en komt graag in contact met nog meer ondernemers met mooie circulaire initiatieven, ondernemers die mee willen bouwen aan challenge of juist ondernemers met duurzame vraagstukken die ze samen met partners kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar een oplossing.

Eva geeft aan dat ze in dienst staan van het aanjagen van de circulaire economie en daar hebben ze de ondernemers bij nodig. Er wordt al nauw samengewerkt met Windesheim, met MBO’s, de overheid en verschillende ondernemers. Bij PRICE zijn ze benieuwd naar jouw vraagstuk, inzicht of oplossing voor de circulaire economie in Almere en Flevoland.

Waar zit jouw blinde vlek?

Na Els gaf Dr Ferry Boschman, werkzaam op het lectoraat Urban Innovation van Windesheim een inspirerende presentatie. Over hoe zich een community vormt, hoe een stad uitnodigt voor verschillende manieren van leren en hoe je van elkaar en je omgeving kan leren. Hij daagde de aanwezigen uit om na te denken waar hun kracht zit, maar vooral waar hun blinde vlek zit. Wat weet je nog niet en waar kan een ander bij helpen. Over challenged based learning. Wees je bewust van wat je al weet en wat je kunt en zoek de connectie om je te helpen bij de uitdagingen.

Digital Wizards

Na Ferry kreeg nieuw lid Hans Boersma van Digital Wizards het podium voor een korte pitch over zijn online marketing bureau dat onder andere een interessant model ontwikkeld heeft waarin zij bedrijven helpen hun klanten in verschillende stappen warm te maken om hun product of dienst af te nemen. Meer daarover horen VBA leden volgende maand, want dan zal het VBA Zakenuurtje bij Digital Wizards zijn. Ze hebben de champagne al koud staan, dus zet dinsdag 28 mei vast in je agenda.

Goed verzorgde borrel

Tot slot was Ingrid Zeegers van PRICE nieuwsgierig naar waar de aanwezigen zelf tegenaan liepen. Een mooi praatstuk om daarna de borrel mee te starten, die tot in de puntjes verzorgd werd door een van de genomineerde Flevolandse Zakenvrouwen, Rabia Kribbe van Deli Nomads. Ze serveerde een overheerlijke zomerse cocktail, verfrissende siropen en originele hapjes. Aanwezigen hadden ruimschoots de gelegenheid om na te praten, ideeën uit te wisselen en geïnspireerd te raken door de tentoonstelling ‘I am material’, waar materiaal tastbaar wordt en bezoekers geïnspireerd kunnen raken met al wat mogelijk is.

Het was een mooi Zakenuurtje waar de aanwezigen niet anders dan met een bak aan inspiratie en nieuwe inzichten huiswaarts gingen. Bedankt PRICE voor jullie gastvrijheid.

Terugblik op een inspirerend Zakenuurtje - Fotocredits voor Erwin Budding