VBA Event

ALV & VBA Zakenuurtje bij ICT Tribe

Op dinsdag 31 oktober waren we te gast bij ICT Tribe voor zowel onze ALV als het maandelijkse VBA zakenuurtje èn voor een kennismaking met onze burgemeester Hein van der Loo.
Deel ALV & VBA Zakenuurtje bij ICT Tribe via:

Wil je er de volgende keer ook bij zijn?

Word lid van de VBA!
ALV

Voor wie niet bij de ALV was, dit zijn de belangrijkste zaken die voorbij kwamen:

  • De presentatie van het nieuwe beleidsplan
  • Kimberley Valentien en Mario Bakker zijn herbenoemd als bestuurslid voor een nieuw termijn van 4 jaar
  • Yunthai Hu treedt toe als nieuw bestuurslid
  • Het financiële verslag is akkoord gegeven
  • De vernieuwde statuten zijn akkoord gegeven
  • Henk Smeeman gaf een toelichting op parkmanagement en benadrukte de komende tijd iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen
Zakenuurtje bij ICT Tribe

Vervolgens gaf Peter Douwes van ICT Tribe een korte presentatie over hoe zij als een betrokken groep bedrijven, opleiders en overheidsinstanties gezamenlijk werken aan het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van IT-talent in de regio Almere. Dit doen ze door te ontdekken, op te leiden en te matchen. Door bruggen te slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven, waarbij inmiddels een learning community is ontstaan, waar het IT- talent niet alleen leert van het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven kan inmiddels net zo goed profiteren van het netwerk dat ICT Tribe heeft gecreëerd. En zo kunnen we met elkaar zorgen voor meer en beter inzetbaar IT-talent in Almere en Flevoland en zo het vestigingsklimaat voor IT-bedrijven in de regio versterken.

Dus wil je jezelf laten om of bijscholen in de wereld van ICT, heb je medewerkers die dit graag willen of ben je een IT bedrijf met een tijdelijk project voor IT studenten, kijk even op hun website. #samensterker

Na de presentatie was er gelegenheid tot netwerken onder het genot van met heerlijke drankjes en hapjes van Cooking4Events/Frits Hopman.

Kennismaking met onze burgemeester

‘Last but not least’ 😉 hebben de aanwezigen uitgebreid kennisgemaakt met burgemeester Hein van der Loo. Wat een enthousiasme en openheid straalt onze nieuwe burgemeester uit. Hij liet tijdens het interview met Irene Medema duidelijk merken aan de aanwezige ondernemers zin te hebben in zijn ambtstermijn in Almere. Hij ziet kansen en die zien wij ook. De burgemeester benadrukt dan ook het belang van een ondernemersvereniging als de VBA in Almere. Ondernemers bij elkaar brengen, gesprekspartner van elkaar zijn. Na een mooi open gesprek met de burgemeester sloten we af met het mooie doel: als iedere ondernemer met groot enthousiasme ambassadeur is van de VBA, moet het eenvoudig zijn wanneer ieder een kwalitatief goed lid aanbrengt.
#spreadtheword

Terugblik op VBA zakenuurtje bij ICT Tribe, foto's gemaakt door Erwin Budding