Winnaars Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2023 bekend

Vrijdag 9 juni zijn de winnaars van de strijd voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2023 bekend gemaakt. Sowieso feliciteren we graag alle winnaars en wensen we alle genomineerden een mooi ondernemersjaar toe, want een nominatie alleen al is een mooie prestatie 👏🏻 In het bijzonder feliciteren we de twee VBA leden die in de prijzen vielen. Sharon de Miranda van Food Forum Almere is winnaar in de categorie ‘Manager’ en Chantal Visser van Van Wijnen Lelystad won de publieksprijs en was tevens genomineerd voor de categorie ‘Manager’. Gefeliciteerd dames. Dat dit maar een mooi jaar voor jullie mag worden en tot ziens bij een van onze bijeenkomsten 🥂🥳
Deel Winnaars Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2023 bekend via:
Jaarlijkse uitreiking

De prijs ‘Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar’ wordt jaarlijks uitgereikt door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. De jury, onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, heeft na lang beraad een keuze gemaakt waarna leden van het bestuur van de vereniging de genomineerden gebeld hebben.
De genomineerden in de drie categorieën waren:

Manager

Chantel Visser Van Wijnen Lelystad
Johanna Jonkers De oude Bakkerij Urk
Sharon de Miranda Food forum Almere

MKB

Cora Achterberg – Houtman Hoveniersbedrijf GildenGroen VOF Zeewolde
Jitha van Staveren Van Staveren Emmeloord
Nicole Smits Fruithalsmits Zeewolde

Zelfstandig Professional

Mariska van Diepenbeek Bed & Breakfast De Kandelaar Biddinghuizen
Maya Nirsoe HousingNOW Almere
Sandra Reina Schaap YOGANU Emmeloord

Verkiezingsavond

De afgelopen periode waren er voor de genomineerden pitchtraining, filmopnames en bedrijfsbezoeken door juryleden. Tevens waren er studiogesprekken bij Omroep Flevoland. Tijdens de verkiezingsavond op 9 juni werden de winnaars bekend gemaakt. Locatie van de verkiezingsavond is De Koningshof op Urk.

Winnaars

Jitha van Staveren uit Emmeloord, Sandra Reina Schaap uit Emmeloord en Sharon de Miranda uit Almere zijn de winnaars van de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2023. De publieksprijs ging naar Chantal Visser uit Almere.

Jubileumeditie

De door het netwerk opgezette verkiezingen is de tiende editie van de Verkiezing van de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar. De eerste verkiezing vond in 2012 ook in de Koningshof op Urk plaats. Hiermee is de cirkel rond. Alleen in het coronajaar 2020 vonden geen verkiezingen plaats.

Jubileumjaar

Het netwerk viert in 2023 tevens haar vijftienjarig bestaan. In die jaren hebben veel leden de missie “door verbinding zakelijk zichtbaar worden om professioneel te groeien” ingevuld.

Om vrouwelijk ondernemerschap in Flevoland niet alleen onder de aandacht, maar ook in de spotlights te zetten, heeft het netwerk in 2012 een eigen verkiezing voor de Flevolandse zakenvrouw van het jaar opgezet: gezien de diversiteit van het ledenbestand van het netwerk in drie verschillende categorieën, maar met één gezamenlijk, essentieel kenmerk: het gaat in alle gevallen om zakenvrouwen met pit!

Bron: Flevolandse Zakenvrouwen