ROC heeft groen licht voor start samenwerking ‘Kwalificeren in de Logistiek’

De logistieke sector in Flevoland heeft de afgelopen tien jaar een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor wordt verwacht dat de komende vijf jaar zeker 6.000 vacatures ontstaan, terwijl er nu al sprake is van een personeelstekort. Daar moet op geanticipeerd worden.
Deel ROC heeft groen licht voor start samenwerking ‘Kwalificeren in de Logistiek’ via:

Het ROC van Flevoland heeft groen licht gekregen voor de start van de samenwerking ‘Kwalificeren in de Logistiek’. Aanleiding voor deze samenwerking is de enorme groei die de logistieke sector in Flevoland de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt. Hierdoor wordt verwacht dat de komende vijf jaar zeker 6.000 vacatures ontstaan, terwijl er nu al sprake is van een personeelstekort.

Handen ineen voor werving meer logistiek personeel

In dit project, gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Gemeente Lelystad en de Provincie Flevoland, zal het ROC van Flevoland met het lokale bedrijfsleven de handen ineen slaan om meer logistiek personeel te kwalificeren en te werven. Het ROC van Flevoland zal zich enerzijds richten op het enthousiasmeren van leerlingen binnen het voortgezet onderwijs voor de logistieke sector, om zo de instroom in logistieke opleidingen te vergroten. Hiervoor zal onder andere worden samengewerkt met onderwijsinstellingen Porteum en Eduvier onderwijsgroep.

Daarnaast gaat het ROC van Flevoland met het bedrijfsleven aan de slag om studenten nóg meer binnen de bedrijven op te leiden en ook om huidig en toekomstig personeel (verdiepend) te kwalificeren. Bedrijven en partners die deelnemen aan dit project zijn: All4trade B.V., Almere City Jobs, A.S.F. Fischer BV, BBL Black Box Logistics, BESTSELLER, bol, Burger Support BV, Heynen Systems B.V., JYSK, Lineage, Monta, PostNL, Recruit a Student, Viggo Schiphol B.V., Woonsquare Holding B.V. en Werkbedrijf Lelystad.

Interesse in deelname aan dit project?

De deelnemende bedrijven geven aan dat zij, onder andere door de grote personeelstekorten, de samenwerking met het project waardevol vinden. Ook zien ze dat een groot deel van hun personeel op dit moment ongeschoold is. Ze zien dus zeker een toegevoegde waarde in opleiden, om zo medewerkers aan zich te binden. Ondanks dat al een groot aantal bedrijven zich aan het project ‘Kwalificeren in de Logistiek’ hebben verbonden, is er altijd ruimte om meer bedrijven te betrekken. Interesse in deelname aan dit project? Stuur Marlies Hiemstra een LinkedIn bericht of mail rechtstreeks [email protected].