Ondernemersvereniging VBA staat achter eigenaar De Kapitein

De VBA staat volledig achter ondernemer Kevin van Drumpt, de uitbater van De Kapitein in Noorderplassen. De gemeente heeft de huur van het horecaetablissement met steigers opgezegd omdat er een nieuwe jachthaven moet komen. De ontdane Van Drumpt wil het terrein kopen, maar de gemeente wil de locatie met een tenderprocedure opnieuw in de markt zetten, omdat dat juridisch verplicht zou zijn.
Deel Ondernemersvereniging VBA staat achter eigenaar De Kapitein via:

De VBA is het volledig met Van Drumpt eens. “Wij kijken puur zakelijk naar de kwestie en zijn van mening dat de gemeente de grond gewoon rechtstreeks aan Van Drumpt kan verkopen”, zegt woordvoerder Henk Smeeman die dinsdag daarover een gesprek heeft gevoerd met wethouder Julius Lindenbergh.

Gemeente juridisch sterk

“Ik krijg sterk het idee dat Van Drumpt de dupe is van afdelingen op het stadhuis die niet goed met elkaar communiceren”, zegt Smeeman die zelf ook lange tijd wethouder is geweest. “Ik denk namelijk dat de gemeente juridisch heel sterk staat als ze rechtstreeks aan Van Drumpt verkopen. Maar kennelijk ontbreekt het aan lef bij het college om dat juridisch aan te kaarten. Ik vraag me af waarom dat is. Want als je de rechtszaak alsnog verliest, kan je alsnog een tender uitschrijven.”

Niet in beton gegoten

Smeeman ziet wat dat betreft ook openingen. “In het gesprek heeft Lindenbergh me laten weten dat de opstelling van het college niet in beton gegoten is. Er zijn dus openingen. Ik zou zeggen: wees wat meer empathisch naar deze ondernemer die in zijn pand een sociale rol in de wijk Noorderplassen heeft. Er worden in het pand allerlei activiteiten georganiseerd. De gemeente moet dat koesteren. Het is allemaal niet zo moeilijk, als je maar bestuurlijke durf hebt.”

Overvallen

Van Drumpt is compleet overvallen door de actie van de gemeente. Hij had zelfs al bouwtekeningen voor het nieuwe pand laten maken. In een reactie laat de ondernemer weten ‘kapot’ te gaan aan de onzekerheid. ‘Het raakt mij als mens, als vader, als man, als ondernemer. Maar niet alleen ik ben de dupe, ook de inwoners van Noorderplassen, het wijkteam, de vrijwilligers die iets in de wijk willen doen. Het is ongelofelijk dat we op deze manier met elkaar omgaan in de stad. Het doet mij enorm veel pijn.’

Artikel uit Almere Zaken