Nieuwe regelingen subsidies voor circulair ondernemen

Graag wijzen we onze leden op de nieuwe regelingen aangaande subsidies voor circulair ondernemen die sinds kort gelden. Er zijn namelijk 2 nieuwe regelingen geopend, waarvoor MKB’ers terecht kunnen bij Horizon:
Deel Nieuwe regelingen subsidies voor circulair ondernemen via:
Een nieuwe voucher ‘Circulaire Economie’
  • Een nieuwe voucher ‘Circulaire Economie’ voor MKB bedrijven die wel graag ‘iets met circulariteit’ willen doen, maar niet goed weet wat het (abstracte) begrip, concreet betekent voor hun bedrijf. Om daar verandering in te brengen, kunnen ondernemers hun bedrijf laten scannen om in beeld te krijgen welke circulaire kansen er liggen voor hun specifieke business.

Zij kunnen zelf een bedrijf inschakelen die dat voor hen kan doen, of Horizon kan een paar bedrijven aandragen die de scan uitvoeren. Horizon vergoedt maximaal 50% van de kosten voor deze scan, met een max van €2.000.

Een nieuwe subsidieregeling Circulaire economie
  • Een nieuwe subsidieregeling Circulaire economie voor bedrijven die al wat verder zijn met circulariteit en die een project verder willen brengen, is er een subsidie van €20.000 beschikbaar.

De exacte voorwaarden voor beide regelingen staan op de website van Horizon Circulaire regelingen ( CE ) – Horizon Flevoland

 

Samen helpen we bedrijven met (nog meer) circulair ondernemen!