Leden

Speciale openstelling Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) voor VBA-leden

Breng een bezoek aan het Digital Art Museum in Almere op dinsdag 2 juli 2024
2juli

Begintijd

18:00

Eindtijd

20:00

Adres

Belfort 15, 1315 VA Almere
Deel Speciale openstelling Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) voor VBA-leden via:
Programma
  1. Welkomstwoord door Drs. Christine van Stralen, kunsthistorica. Studeerde af op ‘Kunst in Kraakpanden in de jaren 80 vorige eeuw’. Ontmoette daar veel kunstenaars, die met computers en ICT-vernieuwingen werkten, later het digital art circuit. Ondernemer in de kunstensector vanaf 1978 met de oprichting van het Kunsthistorisch centrum, Amsterdam. Sinds 1986 eigenaar van het Bureau voor Kunstprojekten, een adviesbureau voor kunst voor bedrijven en instellingen. In 2016 oprichter van het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA), een klein museum in Almere, dat werkt met vrijwilligers, gekregen apparatuur en expositieruimte. Nu gevestigd op de Belfort 15, 1315 VA Almere.
  2. Drs, jan Coenen, geoloog, voormalig ICT-architect ING, kunstenaar, analoog en digitaal. Ontwikkelde met studenten Windesheim, Almere en Hanze Hogeschool Groningen: een DDAMA-Art-Route-App en een VR-DDAMA-Museum. Presentatie hiervan en uitleg over de ontwikkelingen en mogelijkheden hiermee.
    Verder aanwezig: Rufus van Gom, bestuurslid DDAMA, ICT-specialist security Ministerie van Defensie, Hulmo Christiaansen, voorzitter stichting DDAMA-bestuur, ICT-er voor o.a. Vattenfall, Egbert van de Coevering, International Business, o.a. blockchain.
  3. Rondleiding expositie in DDAMA.
  4. Kort uitstapje met de DDAMA-Art-Route-App buiten.
  5. Terug binnen: napraten met drankje
Join the adventure to build a digital art museum in Almere

Op 2 juli aanstaande ontvouwen wij de plannen, die DDAMA ontwikkelt voor een digital art museum in Almere. Tegen de klippen op kun je zeggen. Wat het kunstklimaat in Almere en Flevoland betreft, zou er een tandje bij kunnen. De meet up staat in het teken van een mogelijke samenwerking van DDAMA met bedrijven in Almere, om deze ambitieuze plannen en ideeën te realiseren. Een interessant en uitdagend proces. Maar met z’n allen komen we in de eredivisie kunst en cultuur. Waarom zouden we met minder genoegen nemen?

Locatie